Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-02-09/igor-dodon-a-avut-o-intrevedere-cu-alexander-koss-i-ridha-tekaia-47438.html
Data: Feb 9, 2017 (22:49)

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Alexander Koss și Ridha Tekaia

Astăzi, Igor Dodon, Președintele Republicii Molodva a avut o întrevedere cu Alexander Koss, președintele Asociației Investitorilor Străini și Ridha Tekaia, președintele Mobiasbancă – Groupe Societe Generale.

În cadrul întrevederii părțile au discutat aspecte legate de climatul investițional din Republica Moldova, reformele regulatorii, perspectiva de atragere a investițiilor, ș.a.

Președintele țării a menționat că în ultimii 2 ani, inclusiv după semnarea Acordului de Asociere cu UE, fluxul de investiții străine directe în economia Republicii Moldova a scăzut cu 17%.

Totodată, Igor Dodon a propus reprezentanților Asociației să devină membri ai Consiliului Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

Șeful statului le-a comunicat interlocutorilor săi că în viitorul apropiat va fi elaborat un Program Național de dezvoltare socio-economic al țării și i-a invitat să participe activ la discuțiile pe marginea acestuia, pentru a lansa propuneri la compartimentele ce țin de domeniile lor, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.