Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.02.2017

Banca Națională a aplicat sancțiuni foștilor administratori ai Băncii de Economii S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A.

Banca Națională a aplicat sancțiuni foștilor administratori ai Băncii de Economii S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A.

Comitetul executiv al Băncii Naționale a decis, în ședințele din 2 și 3 februarie 2017,  aplicarea sancțiunii de amendă în mărime maximă - 100 252 (o sută mii două sute cincizeci și doi) lei, ceea ce constituie  10 salarii medii pe activități financiare față de foștii membri ai consiliului si organului executiv ai Băncii de Economii S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A.

Sancționarea a fost dispusă pentru încălcarea, în perioada exercitării funcției de administrator, a prevederilor Legii instituțiilor financiare și a actelor normative ale Băncii Naționale. Încălcările se referă, în principal, la angajarea băncii în operațiuni excesiv de riscante, nerespectarea limitelor și cerințelor privind concentrarea riscurilor la activele (expunerile) băncii, angajarea în activități de manipulare  prin nereflectarea  în evidența contabilă  a unor operațiuni cu denaturarea situației reale a băncii reflectate în situațiile financiare FINREP și prezentarea cu date eronate la Banca Națională a rapoartelor prudențiale.

Aplicarea de către BNM a sancțiunilor nu exclude și aplicarea altor pedepse conform legii, inclusiv a celor penale în cazul constatării faptelor ce constituie infracțiune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus