Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-02-09/andrian-candu-a-discutat-cu-grupul-comun-de-prietenie-cu-moldova-din-parlamentul-regatului-unit-al-m-47435.html
Data: Feb 9, 2017 (22:31)

Andrian Candu a discutat cu grupul comun de prietenie cu Moldova din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat cu grupul comun de prietenie cu Moldova din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord despre agenda de reforme și instrumentele care permit Moldovei să continue parcursul de democratizare și modernizare, în pofida situației regionale, instituționale, dar și a poziției exprimate de Președintele Igor Dodon inclusiv la Bruxelles.

Deputații britanici au discutat cu Andrian Candu despre cooperarea cu România, Federația Rusă, cooperarea cu Consiliul Europei, precum și despre lupta cu corupția, securitate energetică, reforma administrației publice, poliției și despre securitatea informațională. Printre deputații care au participat la întrevedere a fost și Rt Hon John Whittingdale, bunicii căruia au emigrat din Moldova. 

Președintele Parlamentului a subliniat că își dorește o relație în ascensiune cu Marea Britanie în continuare. Andrian Candu a declarat că actuala majoritate din Parlament, în pofida divergențelor ideologice, este consolidată de obiective comune cum este stabilitatea, agenda de reforme care va duce la creșterea încrederii populației în autorități și recuperarea încrederii partenerilor externi.

Deputații britanici din grupul comun de prietenie vor veni în următoarele luni în Republica Moldova într-o vizită de lucru, la invitația Președintelui Parlamentului Andrian Candu, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.