Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.02.2017

Sultan Bin Saeed Al Mansoori: ”Suntem deschiși spre colaborare şi schimb de experiență cu partenerii din Republica Moldova”

Sultan Bin Saeed Al Mansoori: ”Suntem deschiși spre colaborare şi schimb de experiență cu partenerii din Republica Moldova”

Circa 100 de agenți economici din Republica Moldova și peste 20 de companii din Emiratele Arabe Unite au participat la Forumul de afaceri moldo-emiratez, organizat de Ministerul Economiei și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) în contextul vizitei la Chișinău a delegației EAU.
 
Potrivit viceprim-ministrului, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, Forumul este o bună oportunitate pentru stabilirea unor relații durabile de parteneriat dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite pe toate dimensiunile – economică, infrastructură, turism, energetică, servicii, etc. În opinia ministrului Economiei, astăzi Republica Moldova poate fi utilizată drept o platformă de promovarea a produselor și serviciilor atât din EAU, cât și alte state din Golf. 
 
”Având o economie mică, încercăm să diversificăm produsele noastre. Republica Moldova are un șir de avantaje. Pe de o parte construim acel pod de legătură dintre Est și Vest. De ceva timp încercăm să construim un alt pod de legătură dintre Nord spre Vest. Și un prim pas a fost acel Acord de colaborare cu Turcia. Însă și EAU este o prioritate pentru noi. Vrem să vă încurajăm să lansați proiecte și afaceri comune, care vor aduce beneficii ambelor țări”, a menționat Calmîc.
 
La rândul său,  ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan Bin Saeed Al Mansoori, a menționat că  țara sa este a treia din lume, care oferă fonduri altor state pentru investiții, exprimându-și speranța că în urma întrevederilor bilaterale din cadrul Forumului moldo-emiratez  mediul de afaceri din două state va identifica și implementa cât mai multe contracte de colaborare. „Noi suntem deschiși spre colaborare şi schimb de experiență cu partenerii din Republica Moldova pe toate domeniile de colaborare bilaterală. Trebuie să găsim căi de a ne promova țările reciproc. Noi avem obiective și scopuri bine determinate de a ne dezvolta economia, infrastructura și alte ramuri. Ar fi o bună oportunitate să colaborăm și cu Republica Moldova pentru a stabili parteneriate pe diverse ramuri”, a accentuat Al Mansoori.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus