Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-02-01/pavel-filip-la-expozitzia-fabricat-in-moldova-dorim-sa-cream-conditziile-necesare-pentru-ca-intrepri-47288.html
Data: Feb 1, 2017 (20:07)

Pavel Filip, la expoziţia „Fabricat în Moldova”: Dorim să creăm condiţiile necesare pentru ca întreprinzătorii să poată produce marfă de calitate

Premierul Pavel Filip a participat, astăzi, la deschiderea celei de-a XVI-a ediţii a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”.
 
În mesajul adresat antreprenorilor, şeful Cabinetului de miniştri a salutat organizarea expoziţiei şi transformarea acesteia într-o tradiţie anuală, remarcând contribuţia adusă astfel la susţinerea şi promovarea producătorilor autohtoni. „Mulţumesc pentru buna organizare a evenimentul şi pentru ambiţia de a-l transforma în unul regional, pentru că şi Republica Moldova trebuie să devină un actor regional”, a spus Pavel Filip.
 
Totodată, Premierul a reiterat deschiderea Guvernului pentru dialogul continuu cu oamenii de afaceri, subliniind că Executivul va depune şi în continuare eforturile necesare pentru a asigura dezvoltarea industriilor autohtone. „Trebuie să avem grijă de producătorii noştri, dar nu prin impunerea barierelor pentru import. Noi trebuie să creăm condiţiile necesare pentru ca întreprinzătorii să poată produce marfă de calitate, care să-i asigure competitivitatea pe piaţa internă, pe piaţa Uniunii Europene sau cea din spaţiul CSI”, a menţionat şeful Executivului.
 
Prim-ministrul a vorbit şi despre reformele promovate de Executiv pentru a susţine mediul de afaceri şi despre importanţa Acordului de Asociere RM-UE în crearea condiţiilor necesare pentru dezvoltarea comunităţii de business şi ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor. „Am finalizat anul 2016 prin a stabiliza  situaţia economică, îmi doresc ca aceiaşi energie şi efort să fie depuse în anul 2017, nu pentru gestionarea unei crize, dar pentru a asigura dezvoltarea, construcția şi creşterea economiei naţionale”, a subliniat Pavel Filip.
 
De asemenea, Premierul a vizitat standurile cu produsele autohtone expuse şi a discutat cu antreprenorii despre activitatea lor, măsurile ce trebuie să fie întreprinse de autorităţi pentru a susţine dezvoltarea comunităţii de business şi a asigura competitivitatea produselor fabricate în Republica Moldova.
 
Ediţia din acest an a expoziţiei se desfăşoară cu genericul ”Prin calitate spre competitivitate” şi întruneşte peste 350 de agenţi economici din Republica Moldova.