Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-02-01/la-expozi-ia-na-ionala-fabricat-in-moldova-care-se-desfa-oara-sub-sloganul-prin-calitate-spre-compet-47298.html
Data: Feb 1, 2017 (20:18)

La Expoziția naționala „Fabricat în Moldova”, care se desfășoară sub sloganul „Prin calitate spre competitivitate”, participă peste 350 de agenți economici

Expoziția naționala „Fabricat în Moldova” este o platformă ideală pentru agenții economici autohtoni de a prezenta produsele și serviciile sale atât cetățenilor Republicii Moldova, cât și partenerilor din alte state, prezenți la eveniment. Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul inaugurării Expoziției la Centrul „Moldexpo”.
 
Potrivit ministrului Economiei, ”Fabricat în Moldova” mai este și un bun prilej pentru producătorii autohtoni de a stabili noi relații de parteneriat atât cu colegii din diferite regiuni ale țării, cât și cu partenerii de peste hotare, prezenți într-un număr impunător la ediția din anul curent. În context, Octavian Calmîc a mai accentuat că în cadrul Expoziției un șir de instituții de stat și din sectorul privat oferă consultanță producătorilor autohtoni în dezvoltarea afacerilor, accesul la fonduri de finanțare, etc.  ”În acest proces sunt implicate și unele instituții din subordinea Ministerului Economiei, cum ar fi Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, care oferă companiilor naționale toată gama de informații despre programele implementate de noi  - PARE 1+1, ”Femei în afaceri”, PNAET, etc. Mai mult, anul curent în bugetul de stat sunt prevăzute peste 35 milioane de lei pentru promovarea produselor autohtone peste hotarele țării, lucru de care cu siguranță vor beneficia și mulți din participanții la ”Fabricat în Moldova”, a specificat vicepremierul Octavian Calmîc.
 
La Expoziția naționala „Fabricat în Moldova”, care se desfășoară sub sloganul „Prin calitate spre competitivitate”, participă peste 350 de agenți economici din țară, care activează în industria alimentară, ușoară, a mobilei, ramura vitivinicolă și alte domenii. De asemenea, la expoziție sunt prezentate 15 standuri colective ale raioanelor: Leova, Rîşcani, Anenii Noi, Ialoveni, Cimişlia, Criuleni, Nisporeni, Rezina, Hînceşti, Floreşti, Ungheni, Făleşti, Călăraşi, precum şi UTA Găgăuzia şi ale întreprinderilor din regiunea  transnistreană. În premieră, la Expoziție participă companii mixte, membre ale Camerei de Comerț moldo-italiene, iar cu genericul „Fabricat la Iași”, participă şi companii din România.
 
Agenda expoziției mai include și un amplu program de afaceri, care presupune organizarea a 4 forumuri de afaceri – moldo-rus; moldo-român; moldo-belarus și moldo-austriac, precum și 7 seminare și 2 mese rotunde, cu participarea mediului de afaceri atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare.