Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.02.2017

Guvernul a premiat sportivii cu performanţe remarcabile la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Cabinetul de miniştri a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi alocarea, din fondul de rezervă al Guvernului, a sumei de 3,95 milioane de lei pentru premierea sportivilor care au obţinut performanţe remarcabile la Jocurile Olimpice din oraşul Rio de Janeiro, Brazilia, precum şi a antrenorilor şi a personalului medical ai acestora.
 
Astfel, sportivii Zalina Margieva şi Alexandru Şpac, care s-au clasat pe poziţia a cincea, vor primi câte 600 mii de lei fiecare, halterofilul Sergiu Cechir, care a ocupat locul şase – 400 de mii, iar Larisa Marinenkova, care a fost a şaptea în clasamentul final – 300 de mii de lei. Totodată,  premierea sportivului Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la proba de Canoe simplu, a fost amânată până la confirmarea rezultatelor finale de către Federaţia Internaţională de Canoe.
 
Republica Moldova a fost reprezentantă la cea de a XXXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară şi la cea de a XV-a ediţie a Jocurilor Paralimpice de 26 sportivi, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus