Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.01.2017

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dafina Gercheva, Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dafina Gercheva, Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dafina Gercheva, Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite (ONU) și reprezentant PNUD în Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În cadrul întrevederii, șeful statului a reiterat atenția deosebită pe care o acordă cooperării cu structurile specializate ale ONU, îndeosebi cu cele abilitate în domeniul dezvoltării.

Igor Dodon a apreciat înalt proiectele realizate de ONU în diverse domenii din sectorul social, medical, drepturile omului, protecţia mediului, etc. și a mulțumit pentru suportul acordat în toți acești ani.
Președintele țării a propus ca asistența tehnică și financiară să fie racordată la priorităţile strategice de dezvoltare a ţării, indiferent de coloratura politică a guvernării, și să fie înscrisă într-un cadru general de politici coordonate la nivel de stat.

În acest context, șeful statului a subliniat interesul sporit pentru participarea specialiștilor din cadrul președinției, împreună cu alți funcționari de stat la definitivarea și adoptarea unui nou Cadru de Asistenţă pentru Dezvoltare pe perioada 2018-2022.

Igor Dodon a pledat pentru mai multe proiecte și programe în domeniul social, inclusiv în Găgăuzia, dar și regiunea din stînga Nistrului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus