Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.01.2017

Prioritățile colaborării trilaterale Parlament – PNUD – Ambasada Suediei în 2017

Prioritățile colaborării trilaterale Parlament – PNUD – Ambasada Suediei în 2017

Prioritățile de consolidare a capacităților funcționale ale Parlamentului și agenda de acțiuni pentru 2017 au fost discutate în cadrul unei întrevederi a Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller și Coordonatoarea Rezidentă ONU,  Dafina Gherceva, Reprezentanta permanentă a PNUD în Republica Moldova.

”Anul 2016 a fost un an al rezultatelor productive în colaborarea trilaterală Parlament – PNUD – Ambasada Suediei pentru consolidarea guvernanței parlamentare. Prin eforturi comune sperăm acestea să fie continuate în anul curent și dezvoltate în cadrul unor proiecte noi”, a menționat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a anunțat că în acest an Legislativul își propune să elaboreze Planul de acțiuni pentru deschiderea parlamentară, obiectiv prevăzut în Planul de acțiuni al Secretariatului Parlamentului pentru 2017.

La rândul lor, Signe Burgstaller și Dafina Gherceva au declarat că Ambasada Suediei și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare vor continua să sprijine Parlamentul și încurajează eforturile Legislativului de dezvoltare parlamentară și de consolidare a capacității instituționale. Oficialii au subliniat că vor monitoriza acțiunile desfășurate de Parlament și progresele înregistrate.

Programul de asistență tehnică pentru consolidarea bunei guvernări „Consolidarea Guvernanței Parlamentare în Republica Moldova” este implementat în Parlament, în perioada iulie 2016 – decembrie 2019. Obiectivele proiectului sunt de a oferi sprijin Parlamentului în accelerarea implementării Acordului de Asociere și a Agendei de Asociere, creșterea transparenței și eficienței instituției, armonizarea legislației naționale cu cea europeană, încurajarea egalității de gen.  Noul program pentru dezvoltarea instituțională a Parlamentului,  în valoare totală de circa 4,3 mln de dolari SUA, este finanțat de Guvernul Suediei și implementat cu susținerea PNUD, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus