Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.01.2017

Președintele țării a avut o întrevedere cu delegația rusă a grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia

Președintele țării a avut o întrevedere cu delegația rusă a grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia

Astăzi, Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu delegaţia rusă, condusă de Preşedintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pe problemele CSI, integrare eurasiatică şi relaţii cu compatrioţii, Leonid Kalaşnikov.

În cadrul întrevederii părțile au discutat rezultatele recentei vizite la nivel înalt a delegaţiei moldoveneşti în Rusia, în rezultatul căreia, potrivit lor, s-a înregistrat o activizare vizibilă a relaţiilor moldo-ruseşti.

Igor Dodon, a subliniat importanţa aprofundării colaborării bilaterale, inclusiv pe segmentul grupului interparlamentar pentru prietenie Moldova-Rusia.

Părțile au stabilit un plan de acțiuni de impulsionare a cooperării bilaterale. A fost discutată organizarea, în perioada martie-aprilie, curent, la Chişinău, a unui eveniment de amploare, dedicat colaborării dintre Uniunea Economică Euroasiatică şi Republica Moldova.

Din componenţa delegaţiei ruseşti, aflate în vizită la Chişinău, în frunte cu dl Leonid Kalaşnikov, mai fac parte - Mihail Krotov, conducătorul aparatului Comitetului pe problemele CSI, integrare eurasiatică şi relaţii cu compatrioţii;  Oleg Lebedev, vice-preşedintele Consiliului de Experţi şi Consultare de pe lîngă Comitetul pe problemele CSI, integrare eurasiatică şi relaţii cu compatrioţii.

La întrevedere au fost prezenți Andrei Neguţa, consilierul prezidențial în domeniul politicii externe și Zinaida Greceanîi, preşedintele PSRM şi conducătorul grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus