Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.01.2017

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Jose Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Jose Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova

Președintele țării, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Jose Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova.  Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la relațiile de cooperare dintre această organizație și Republica Moldova. Jose Luis Herrero l-a informat pe șeful statului despre activitatea oficiului în țara noastră, menționînd principalele obiective de colaborare pentru Moldova. Oficialul a reiterat dorința CoE de a continua cooperarea cu autoritățile Republicii Moldova.

Igor Dodon a apreciat relațiile existente dintre Moldova și Consiliul Europei. Șeful statului a mulțumit pentru asistența multiplă a structurilor CoE în promovarea reformelor în Moldova.

Șeful statului a subliniat importanța pe care o acordă poziției CoE în realizarea unor obiective majore. Astfel, Igor Dodon s-a referit la implementarea reformei Procuraturii Generale, care în opinia sa se implementează contrar așteptărilor cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare, inclusiv numirea în funcție a noului Procuror General, decizie care a fost contestată în instanță.

De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost adordate subiecte ce țin de legislația cu privire la legalizarea capitalului, legislația ce reglementează statutul Autonomiei Găgăuze și problema transnistreană.

”Noi avem o anumită experiență de comunicare. Sînt disponibil pentru discuții și deschis pentru un dialog eficient. Avem multe subiecte sensibile de discutat”, a spus în final Igor Dodon.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus