Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2017

Igor Dodon va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 6-9 februarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Igor Dodon a apreciat și acceptat invitația diplomatului european de a efectua a doua vizită oficială, la Bruxelles, în perioada 6-9 februarie, curent.

În cadrul vizitei, sînt planificate mai multe întrevederi la nivel înalt cu reprezentanții Comisiei Europene, ai Consiliului European ș.a. oficiali de rang înalt din UE.

De asemenea, a fost solicitat să fie organizată o întrevedere cu conducerea NATO.

”Vom discuta despre relațiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și despre deficiențele și lacunele care sunt evidente după 2 ani de implementare”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a transmis lui Pirkka Tapiola proiectul Memorandumului privind cooperarea dintre Comisia Economică Euroasiatică și Republica Moldova, acord care Președintele intenționează să fie semnat cu Uniunea Euroasiatică și care nu contravine Acordului de Asociere cu UE, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Moldova trebuie să mențină relații bune cu UE, să stabilească un parteneriat strategic cu Federația Rusă, să colaboreze și cu Estul și cu Vestul în interesele cetățenilor RM”, a conchis Igor Dodon.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus