Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.01.2017

Posibilităţile de dinamizare a parteneriatului moldo-ucrainean, discutate de Premierii Pavel Filip şi Volodimir Groisman

Posibilităţile de dinamizare a parteneriatului moldo-ucrainean, discutate de Premierii Pavel Filip şi Volodimir Groisman

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Volodimir Groisman. Dialogul purtat s-a referit la evoluţiile înregistrate în cadrul parteneriatului bilateral şi posibilităţile de dinamizare a acestuia.
 
În timpul discuţiei, Premierul Pavel Filip a reiterat că Republica Moldova susţine eforturile Ucrainei de a menține pacea în regiunea de est a țării, prin păstrarea integrității teritoriale și a suveranității statului.
 
Totodată, Pavel Filip a apreciat evoluţiile înregistrate în dialogul moldo-ucrainean, menţionând întrevederea avută cu Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, la punctul de trecere al frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, dar și discuţiile constructive purtate cu viceprim-ministrul Ucrainei, Stepan Kubiv, care a vizitat Republica Moldova, cu ocazia participării la şedinţa Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică.
 
În context, Prim-ministrul Pavel Filip a spus că autorităţile de la Chişinău sunt deschise pentru un dialog constructiv cu partea ucraineană pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre țările noastre în beneficiul cetățenilor din ambele state.
 
Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind reuniunea Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică GUAM, care va avea loc în a doua jumătate a lunii februarie a.c., la Kiev. În context, Pavel Filip a subliniat că aceasta este o oportunitate de a discuta subiecte actuale aflate pe agenda bilaterală, precum și pentru a identifica noi posibilități de dezvoltare și consolidare a cooperării dintre țările noastre, în diverse domenii, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus