Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.01.2017

Peste 2 milioane de țigarete de contrabandă reținute într-o operațiune comună Vamă-Procuratură-SIS

Angajații Serviciului Vamal în comun cu ofițerii SIS și procurori au destructurat o grupare internațională specializată în contrabandă cu țigarete în proporții deosebit de mari. 2 170 000 de țigarete marca ”Ashima”, fără timbre de acciz, au fost depistate de către aceștia pe teritoriul unui depozit de materiale de construcții din Capitală.

În cadrul acțiunilor de localizare a lotului de contrabandă a fost implicat și patrupedul Serviciului Vamal, Mark, care a identificat containerul unde erau ascunse produsele de tutungerie.

Reținerea a avut loc ieri, 5 ianuarie a.c., urmare a verificării unor informații operative deținute de către serviciile specializate ale Vămii și ale SIS privind activitatea de contrabandă cu produse de tutungerie desfășurată de către un grup infracțional care operează la nivel internațional.  Operațiunea s-a soldat cu percheziții la mai multe adrese din țară, în rezultatul cărora a fost reținut un presupus membru al grupării, un locuitor al municipiului Chișinău, în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost plasat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău pe un termen de 72 de ore.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, conform indicilor infracțiunii prevăzute de art. 248 alin. (5) lit. b,d) CP al RM, în cadrul căruia sunt întreprinse acțiuni investigative în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere conform prevederilor legale. Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Potrivit primelor estimări, valoarea mărfurilor depistate se cifrează la suma de aproximativ un milion de lei, iar în spațiul comunitar ar fi generat un profit de peste 100 000 de euro, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus