Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.01.2017

Pavel Filip solicită mobilizare maximă în legătură cu avertizările meteorologice

Pavel Filip solicită mobilizare maximă în legătură cu avertizările meteorologice

Premierul Pavel Filip a convocat ,astăzi, şefii instituţiilor responsabile de gestionarea situaţiilor excepţionale, pentru a evalua riscurile în legătură cu anunţarea Codului portocaliu de condiţii meteorologice complicate pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Potrivit informațiilor prezentate în cadrul ședinței, toate drumurile naționale și locale sunt practicabile, fiind dispuse 476 unități de tehnică pregătită să intervină prompt în caz de necesitate. În acest context, Premierul a dispus urgentarea măsurilor de deblocare a transportului a cărui deplasare a fost sistată, solicitând actualizarea permanentă a informației privind situația pe drumuri, dar și la punctele de trecere a hotarelor țării. “În această perioadă majoritatea cetățenilor se deplasează în afara orașului și mai mult ca altădată trebuie să avem grijă ce se întâmplă pe drumuri și în caz de necesitate să venim cu suport”, a menționat șeful Cabinetului de miniștri.
 
De asemenea, în cadrul ședinței, Prim-ministrul a fost informat despre măsurile întreprinse pentru reducerea riscurilor provocate de temperaturile scăzute și pregătirea subdiviziunilor teritoriale ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în vederea sporirii capacității de trecere a autospecialelor de intervenție. În acest sens, Premierul a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să acorde cât mai multă informație cetățenilor și să țină legătura permanentă cu autoritățile publice locale, pentru mobilizare maximă și gestionarea eficientă a situațiilor excepționale.
 
Totodată, Pavel Filip a cerut Ministerului Sănătăţii să asigure acordarea ajutorului medical și accesul populaţiei în toate spitalele ţării, iar Ministerului Educației a solicitat pregătirea instituțiilor de învățământ pentru revenirea copiilor din vacanță.
 
Situația din teritoriu și schimbul de informații între instituțiile responsabile va fi asigurat în continuare, în cadrul Dispeceratul Centrului Operațional de Dirijare a Situațiilor Excepționale, cu informarea operativă a Premierului despre evoluţia situaţiei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus