Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-12-29/produse-pirotehnice-prohibite-re-inute-de-catre-echipele-mobile-ale-serviciului-vamal-46853.html
Data: Dec 29, 2016 (20:00)

Produse pirotehnice prohibite, reținute de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal

Peste 20 000 de petarde interzise spre importare au fost depistate de către angajații Echipelor Mobile ale Vămii într-un punct comercial din Capitală. Pe acest caz este documentat proprietarul unității comerciale, un cetățean moldovean, în vârstă de 37 de ani.

Depistarea a avut la bază informații operative privind activitatea de comercializare a produselor pirotehnice introduse prin contrabandă. În cadrul verificărilor efectuate, inspectorii Echipelor Mobile au depistat 20 300 de petarde, produse în China, valoarea cărora se estimează la peste 80 000 lei. Totodată, aceștia au constatat că proprietarul punctului comercial nu deținea autorizația și licența pentru comercializarea bunurilor date.

Cercetările pe acest  caz sunt continuate în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate și atragerea acestora la răspundere conform prevederilor legale.

Interdicția privind producerea, importul, exportul, transportul, comercializarea şi utilizarea petardelor este prevăzută de art. 4 al Legii nr. 143 din 17.07.2014 privind regimul articolelor pirotehnice.