Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.12.2016

Producătorii agricoli care nu s-au încadrat în limita fondului de subvenționare din acest an vor fi subvenționați în 2017

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare de comun cu Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că a fost achitată suma de 232 mil. lei pentru circa 1600 de dosare depuse în anul 2016.
Astfel, producătorii agricoli care au depus dosare pentru subvenționare în 2016 și care s-au încadrat în limita fondului de subvenționare au fost subvenționați. Producătorii agricoli care nu s-au încadrat în limita fondului din acest an vor fi subvenționați în 2017.

Menționăm că pentru anul 2016 s-a reușit alocarea și achitarea subvențiilor pentru agricultori în mărime de 700 mil. lei, suma alocată fără precedent pentru fondul de subvenționare. De asemenea, odată cu valorificarea integrală a fondului, AIPA a realizat o serie de indicatori ENPARD, fapt ce va determina accesarea celei de a doua tranșe din cadrul acestui program, în anul 2017.

Potrivit MAIA. în rezultatul aplicării în anul 2017 a Legii cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli, aprobată recent de către parlament, depunerea noilor dosare se preconizează să înceapă fără întârzieri.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus