Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.12.2016

Igor Dodon a semnat proiectul de lege prin care se anulează obligarea cetăţenilor de a rambursa miliardele furate din sectorul bancar

Igor Dodon a semnat proiectul de lege prin care se anulează obligarea cetăţenilor de a rambursa miliardele furate din sectorul bancar

Astăzi, Preşedintele RM, Igor Dodon, a convocat o şedinţă de lucru pe marginea situaţiei din sectorul financiar-bancar. În cadrul şedinţei, Preşedintele a menţionat inadmisibilitatea transpunerii pe “umerii” cetăţenilor a fondurilor deturnate din sectorul bancar.
 
După cum a explicat consilierul prezidenţial pe probleme economice, Elena Gorelova, răscumpărarea obligaţiilor de stat din contul surselor bugetare va însemna o povară grea pentru buget pentru următorii 25 de ani şi va costa cetăţenii de la 600 milioane pînă la 1 miliard de lei anual. Or, aceşti bani vor fi obţinuţi, cel mai probabil, prin reducerea cheltuielilor sociale, a subvențiilor pentru sectorul agrar, prin reducerea investiţiilor în economie.
 
În acest context, Preşedintele RM, Igor Dodon, a semnat o iniţiativă legislativă, care prevede anularea proiectului de lege în acest sens, adoptat anterior de către Parlament şi Guvern.
 
În acelaşi timp, Președintele va organiza consultări pentru identificarea soluţiei optime, care va asigura stabilitatea bugetului și sistemului bancar, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus