Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.12.2016

Două prestații pentru călătorii în transportul în comun vor fi comasate în una singură - compensația pentru serviciile de transport

Două prestații pentru călătorii în transportul în comun vor fi comasate în una singură - compensația pentru serviciile de transport

Începând cu 1 ianuarie 2017, cele două prestații pentru călătorii în transportul în comun vor fi comasate în una singură - compensația pentru serviciile de transport. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 21 decembrie 2016, proiectul Hotărârii Guvernului ”Privind aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire și plată a compensației pentru serviciile de transport”.

Prin acest proiect, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei propune comasarea a două prestații pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, compensaţia pentru călătorii în transportul în comun urban, suburban şi interurban și compensaţia anuală pentru cheltuielile de deservire cu transport, au fost comasate într-o singură prestație - compensația pentru serviciile de transport.

Acest proiect de Hotărâre se încadrează în eforturile ministerului de a consolida și de a reduce fragmentarea prestaţiilor sociale, ceea ce va contribui la asigurarea durabilităţii sistemului de asistenţă socială.

Aceste compensații se stabilesc de către structurile teritoriale de asistență socială, iar mijloacele financiare se alocă din bugetul de stat prin transferuri cu destinaţie specială către bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

Promovarea proiectului de Hotărâre nu atrage după sine cheltuieli financiare suplimentare, din contra, va eficientiza și simplifica procesul de acordarea prestațiilor, diminuând cheltuielile de administrare. La estimarea Cadrului bugetar pe termen mediu pentru anii 2017-2019 au fost prevăzute mijloace financiare, în acest scop, în sumă de 76,1 mil. lei anual pentru circa 181714 beneficiari, anunță MMPSF.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus