Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-12-14/ceremonia-de-investitura-a-pre-edintelui-ales-se-va-desfa-ura-la-23-decembrie-46634.html
Data: Dec 14, 2016 (20:30)

Ceremonia de învestitură a Președintelui ales se va desfășura la 23 decembrie

Ceremonia de învestitură a Președintelui ales se va desfășura la 23 decembrie, ora 13.00, la Palatul Republicii, unde va avea loc ședința solemnă comună a Parlamentului și a Curții Constituționale. Decizia a fost adoptată astăzi, de Biroul permanent al Parlamentului Republicii Moldova.

Ceremonia de învestitură a Preşedintelui Republicii Moldova se va transmite  în direct prin canalele de stat de televiziune, prin radio şi prin alte mijloace electronice de informare în masă. Ceremonia de învestitură, potrivit legii, constă din şedinţa solemnă comună a Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, care va fi deschisă de Preşedintele Parlamentului; citirea de către Preşedintele Curţii Constituţionale a hotărârii Curţii Constituţionale privind validarea alegerilor pentru funcţia  de Preşedinte; depunerea jurământului  constituţional de către Preşedintele ales al Republicii Moldova; înmânarea Eşarfei prezidenţiale și discursul de învestitură al Preşedintelui.

De asemenea, Preşedintele Republicii  Moldova, Preşedintele Parlamentului, Preşedintele Curţii Constituţionale şi alte persoane oficiale vor depunere  coroane de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt. La etapa finală a ceremoniei de învestitură, puterea va fi transmisă de Președintele în exercițiu către Președintele ales, în reședința oficială.  

Totodată Biroul permanent a decis ca sesiunea de toamnă a Parlamentului să se încheie la 23 decembrie, după ceremonia de învestitură a Președintelui.

La ședința de astăzi, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului pentru perioada 15-23 decembrie. Deputații au inclus 49 de proiecte pe ordinea de zi, inclusiv legile despre bugetul public în lectură finală, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.