Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.12.2016

Serviciul Vamal va beneficia de suport în cadrul unui proiect de aplicare a drepturilor de proprietate intelectuală

Îmbunătățirea modului de aplicare a legii privind drepturile de proprietate intelectuală în Republica Moldova, eficientizarea comunicării și coordonării între instituțiile implicate în implementarea reglementărilor în domeniu, dezvoltarea unui sistem informatic care va facilita schimbul rapid de informații sunt doar câteva obiective majore ale proiectului ”Suport pentru Aplicarea Drepturilor de Proprietate Intelectuală”, care urmează să fie implementat cu asistența Uniunii Europene, începând cu anul viitor.

Principalele aspecte ale proiectului au fost discutate astăzi în cadrul unei întrevederi avute de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu Octavian Apostol, Directorul General al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), la care au fost prezenți și un grup de experți  din Austria, Grecia și Ucraina, responsabili de implementarea proiectului.

”Deși, în cadrul Serviciului Vamal acest domeniu este funcțional, dezvoltarea acestuia continuă a fi o prioritate pentru noi. Sunt convins că un asemenea proiect este absolut necesar în vederea asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală, astfel încât la  finele implementării acestuia să înscriem rezultate și mai bune.”, a declarat Vitalie Vrabie în cadrul discuțiilor.

Pe parcursul anului 2016, autoritatea vamală a întreprins mai multe măsuri de asigurare a respectării drepturilor de proprietate intelectuală, printre care se numără ajustarea cadrului legal, organizarea cursurilor de instruire a personalului vamal și desfășurarea meselor rotunde în comun cu AGEPI, EUBAM și  OMPI (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale). Totodată, în anul curent a fost acordată protecția vamală pentru 514 obiecte ale proprietății intelectuale și au fost  documentate 34 de cazuri de reținere a produselor susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus