Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.12.2016

Comisia UE susține autoritățile Republicii Moldova în procesul de realizare a reformelor în sectorul energetic

Comisia Uniunii Europene va susține autoritățile Republicii Moldova în procesul de realizare a reformelor în sectorul energetic, precum și în implementarea proiectelor de interconexiune cu sistemul energetic comunitar. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de directorul adjunct al Directoratului General pentru energetică a Comisiei Uniunii Europene, Christopher Jones, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei.
 
Referindu-se la susținerea în procesul realizării proiectelor de interconexiune, în special la construcția fazei a doua a gazoductului Iași – Ungheni, până la Chișinău, Christopher Jones a menționat că instituția pe care o reprezintă urmează să examineze cererea Republicii Moldova privind extinderea componentei de grant de 10 milioane de euro pentru acest proiect.
 
Oficialul european a apreciat și eforturile autorităților naționale, care au reușit să realizeze majoritatea obiectivelor asumate privind reformarea sectorului energetic, atât la compartimentul legislativ, cât și practic, a anunțat Ministerul Economiei din Republica Moldova, într-un comunicat.
 
În cadrul discuției, vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că Guvernul va contribui la realizarea obiectivele asumate de Republica Moldova în  reformarea sectorului energetic, inclusiv  și celor ce țin de activitatea ANRE, în limita competențelor sale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus