Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-12-07/la-chishinau-sau-desfashurat-consultari-politice-moldocanadiene-46530.html
Data: Dec 7, 2016 (20:58)

La Chişinău s-au desfăşurat consultări politice moldo-canadiene

Secretarul general al ministerului afacerilor externe și integrării europene Anatol Vangheli a primit-o astăzi, 7 decembrie a.c., pe Alison LeClaire, director general pentru Europa de Est din cadrul ministerului afacerilor externe al Canadei.

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb consistent de opinii cu privire la stadiul actual al colaborării dintre Republica Moldova și Canada, evoluțiile din regiune, implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE, cât și perspectivele de dinamizare a relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes comun.

Vizita Alison LeClaire la Chișinău a prilejuit desfășurarea, în premieră, a consultărilor politice moldo-canadiene. Evenimentul a oferit o bună ocazie pentru trecerea în revistă a evoluțiilor în dialogul politic, cooperarea pe dimensiunea parlamentară, proiectele de asistență implementate de partenerii canadieni în Republica Moldova, susținerea reciprocă în cadrul organizațiilor internaționale, importanța consolidării cadrului juridic bilateral și perspectivele de ascensiune a cooperării comercial-economice.

Potrivit MAEIE, părțile au convenit asupra semnării Acordului privind protejarea și promovarea investițiilor (FIPA), intensificarea vizitelor bilaterale la nivel înalt și desfășurarea mai multor evenimente de celebrare a celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice, pe parcursul anului 2017.