Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-12-07/guvernul-a-aprobat-crearea-societa-ii-pe-ac-iuni-moldfarm-46537.html
Data: Dec 7, 2016 (21:31)

Guvernul a aprobat crearea societății pe acțiuni MoldFarm

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, hotărârea privind crearea societății pe acțiuni „MoldFarm”, în care Ministerul Sănătății va exercita calitatea de fondator. Societatea pe acţiuni nou-creată își va desfășura activitatea în domeniul farmaceutic, şi anume: achiziționarea, importul, păstrarea, depozitarea și comercializarea medicamentelor, dispozitivelor medicale.
 
Crearea S.A. „MoldFarm” va oferi statului posibilitatea de a procura medicamente și produse medicale necesare pentru activitatea instituțiilor medico-sanitare, la preț de producător, evitând crizele de aprovizionare cu medicamente şi fortificând concurența loială pe piață. Totodată, prin crearea acestei societăți vor putea fi combătute mai uşor potențiale înțelegeri de cartel de la nivelul pieței medicamentelor, respectiv tentația importatorilor privați de medicamente de a crește nejustificat prețul acestora.
 
În acelaşi timp, va fi asigurată stocarea multianuală a medicamentelor, în condiții de înaltă siguranță, pentru realizarea unui flux continuu către instituțiile medico-sanitare a tuturor produselor utilizate pentru menținerea vieții și a sănătății pacienților deserviți, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.