Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-12-06/peste-15-000-de-igarete-nedeclarate-depistate-de-vame-i-la-frontiera-moldorom-na-46510.html
Data: Dec 6, 2016 (21:19)

Peste 15 000 de țigarete nedeclarate, depistate de vameși la frontiera moldo-română

Vameșii de la Cahul și Sculeni au prevenit două tentative de scoatere din țară a 15 100 de țigarete nedeclarate, valoarea cărora, pe piața neagră a Uniunii Europene, se estimează la peste 2 500 de euro.

Primul caz a fost înregistrat în postul vamal Cahul, unde inspectorii din tura de serviciu, cu ajutorul patrupedului Angy, au găsit 6 600 țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate în caroseria unui autoturism cu numere străine, condus de către un cetățean al Republicii Moldova.

Țigări nedeclarate au fost descoperite și la postul vamal Sculeni, pe acest caz fiind documentat un conațional în vârstă de 33 ani, aflat la volanul unui autocamion care transporta produse alimentare.  8 500 de țigarete ”Plugarul”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova erau ascunse în mai multe genți din cabina șoferului, sub tapițeria decorativă a cutiei de viteze și în filtrul de aer al unității de transport.

Conform procedurii, autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării și cercetarea cazurilor până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Persoanele implicate sunt cercetate în baza art. 287 alin. (10) CC al RM și riscă amenzi în cuantum de 6 000 de lei, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.