Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.12.2016

16 proiecte de succes au fost premiate la Gala Moldova Eco-Energetică, ediţia a VI-a

16 proiecte de succes în utilizarea şi promovarea energiei regenerabile şi a eficienţei energetice au fost premiate vineri la Gala Moldova Eco-Energetică. La ceremonie, aflată la a VI-a ediţie, au participat peste 400 de invitaţi, reprezentanţi ai conducerii de vârf a Republicii Moldova, miniştri, ambasadori, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, sectorului privat, mediului academic şi societăţii civile.

,,În ultimii ani s-a redus cu 8% dependența țării faţă de importurile de energie. Acest fapt se datorează celor  prezenți astăzi în această sală, în primul rând entuziaștilor din sectorul privat, care au înțeles potențialul enorm al domeniului pentru propriile afaceri și pentru bugetul familiei. Desigur, rolul său extrem de important l-a avut și sprijinul acordat de partenerii de dezvoltare, prin oferirea de mijloace financiare și de expertiză. Nu în ultimul rând, vreau să menționez aportul actorilor de stat în acest domeniu și să le mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse”, a declarat Octavian Calmâc, Viceprim-ministru, Ministru al  Economiei.

48 de dosare depuse la Moldova Eco Energetică, ediţia 2016, au concurat pentru cele trei blocuri de premiere: Cea Mai Bună Istorie, Idee şi Tehnologie Eco-Responsabile. Dosarele au fost depuse de persoane fizice, instituţii publice, companii private, mass media şi ONG-uri în perioada activă a concursului. Dosarele înscrise în competiţie au fost examinate în trei etape: examinarea de către panelurile de evaluare a dosarelor depuse, vizita de verificare în teren şi decizia Consiliului de Coordonare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus