Trimite e-mail | Printeaza
IT
23.11.2016

Guvernul a stabilit metodologia de calcul a tarifelor de acces pe proprietățile publice și de utilizare partajată a infrastructurii electronice

Guvernul a stabilit metodologia de calcul a tarifelor de acces pe proprietățile publice și de utilizare partajată a infrastructurii electronice

Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, metodologia de calcul a tarifelor maxime pentru dreptul de acces pe proprietățile publice și de utilizare partajată a infrastructurii electronice. Documentul presupune facilitarea reutilizării infrastructurii de către furnizorii de rețele publice de comunicații electronice, prin stabilirea unor principii unice de calcul al tarifelor pentru prestarea serviciilor de acces la instalaţiile şi canalele de telecomunicaţii.
 
Conform proiectului, tarifele maxime pentru accesul la infrastructura de comunicaţii electronice urmează să fie calculate în funcţie de costurile directe, inclusiv cele de capital, suportate în legătură cu oferirea dreptului de acces şi valoarea proprietăţii publice. În acelaşi timp, preţul stabilit poate fi modificat doar o singură dată pe an şi urmează să fie comunicat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

Măsura încurajează dezvoltarea rețelelor publice de comunicații electronice la nivel național, investițiile în infrastructura de profil și asigură o concurență loială pe piața serviciilor de comunicații electronice. Metodologia aprobată asigură implementarea prevederilor Legii privind accesul pe proprietăţi şi utilizare partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice şi a Strategiei naţionale de dezvoltare a societăţii informaţionale Moldova Digitală 2020, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus