Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.11.2016

Comisia Electorală Centrală a totalizat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial care a avut loc la 13 noiembrie 2016

Comisia Electorală Centrală a totalizat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial care a avut loc la 13 noiembrie 2016

În şedinţa de astăzi, 18 noiembrie 2016, Comisia Electorală Centrală a totalizat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial care a avut loc la 13 noiembrie 2016. Conform procesului-verbal privind totalizarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor Președintelui Republicii Moldova, aprobat astăzi de CEC, la votare au participat  1.614.023  alegători.

Potrivit procesului verbal, numărul de voturi valabil exprimate pentru fiecare concurent electoral este următorul:
Igor Dodon, desemnat de Partidul Politic ,,Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, a obținut 834.081 voturi;
Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, a obținut 766.593 voturi.

Se declară ales concurentul electoral, Igor Dodon, desemnat de Partidul Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, care a obținut cel mai mare număr de voturi în turul al doilea de scrutin.

Tot astăzi, CEC a aprobat şi Raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016.

Potrivit CEC, comisia va prezenta Curţii Constituționale, în vederea confirmării rezultatelor alegerilor și validării mandatului de Președinte al Republicii Moldova, procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor Președintelui Republicii Moldova și raportul Comisiei Electorale Centrale cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016.

Tot astăzi, CEC a luat act de rapoartele concurenților electorali privind mijloacele bănești acumulate și cheltuielile efectuate în campania electorală a alegerilor prezidențiale depuse pentru primul tur de scrutin din 30 octombrie 2016 și pentru al doilea tur de scrutin din 13 noiembrie 2016. Potrivit hotărîrii CEC, rapoartele au fost întocmite și prezentate în corespundere cu art. 382 din Codul electoral și cu prevederile Regulamentului privind finanțarea campaniilor electorale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus