Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-11-18/au-fost-desemna-i-membrii-comitetului-de-conducere-i-ai-consiliului-bc-moldindconbank-s-a-46298.html
Data: Nov 18, 2016 (22:34)

Au fost desemnați membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului BC „Moldindconbank” S.A.

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a desemnat joi, 17 noiembrie 2016, membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului BC „Moldindcondbank" S.A.

Comitetul de conducere al băncii este compus din patru membri: Aureliu Cincilei (președinte), Victor Cibotaru (prim-vicepreședinte), Iurie Ursu și Svetlana Magdaliuc (vicepreședinți).

Consiliul băncii este format din cinci membri, cu o bogata experienta in domenil financiar-bancar. În funcția de președinte al Consiliului a fost desemnat Giedrius Steponkus, cetățean al Lituaniei, fost membru al Consiliului de supraveghere și vicepreședinte al Bursei de Valori din Vilnius, membru al grupului Banking Stakeholder Group (European Banking Authority). Ceilalți membri ai consiliului sunt: Nicolae Dorin (președinte al Asociației Băncilor din Moldova, anterior președinte și prim-vicepreședinte al BC „Mobiasbanca” S.A.), Anna Gheorghiu (anterior prim-vicepreședinte al BC „Moldova-Agroindbank”  S.A., președinte și prim-vicepreședinte al BC „Moldindconbank” S.A.), Elena Punga (anterior director administrartiv în rețeaua regională de filiale și agenții a BC „Mobiasbanca” S.A.) și Aureliu Cincilei.

Membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului BC „Moldindcondbank" S.A. au fost desemnați în cadrul regimului de intervenție timpurie aplicat ca urmare a stabilirii de către BNM a activității concertate a unui grup de persoane ce  deține o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea BNM.

BC „Moldindconbank” S.A. activează în regim normal și presteaza toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări, anunță Serviciul de presă al Băncii Naționale a Moldovei.