Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.11.2016

Planul de acțiuni prioritare pentru Guvern și Parlament, în atenţia Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană

Planul de acțiuni prioritare pentru Guvern și Parlament, în atenţia Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană

Comisia Guvernamentală pentru Integrare Europeană a convenit, în cadrul ședinței din 16 noiembrie a.c., prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip, Planul de acțiuni prioritare pentru Guvern și Parlament pentru perioada noiembrie-decembrie 2016.
 
Planul prevede măsuri care vizează implementarea Acordului de Asociere cu UE şi, totodată, vin în continuarea realizării Foii de parcurs a acțiunilor prioritare pentru reforme. Planul urmează să fie pus în aplicare până la finele anului curent.
 
Premierul Pavel Filip a subliniat și cu acest prilej, că obiectivul primordial al Republicii Moldova rămâne a fi integrarea europeană și acest parcurs este ireversibil, indiferent de procesele politice care au loc în țara noastră, inclusiv în contextul alegerilor prezidențiale. Astfel, Guvernul și Parlamentul vor continua promovarea reformelor și armonizarea legislației conform standardelor europene în baza angajamentelor asumate.
 
În cadrul ședinței s-a examinat, de asemenea, agenda reuniunilor moldo-comunitare, care urmează să aibă loc până la finele anului curent, fiind stabilite sarcinile instituțiilor de profil în acest context. Printre acestea, cea de-a doua reuniune a Subcomitetului pentru energie, mediu, politici climatice, transport şi protecţie civilă, care va avea loc în perioada 23-24 noiembrie, şedinţa Dialogului privind drepturile omului, precum și reuniunea la Nivel Înalt a Parteneriatului de Mobilitate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus