Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.11.2016

Inspectorii vamali au contracarat patru tentative de comercializare ilicită în spațiul comunitar a 17 680 de țigarete nedeclarate

Primele două cazuri au fost înregistrate la Sculeni, unde vameșii au găsit în total 11 180 de ţigarete de diverse mărci. Produsele de tutungerie erau ascunse în automobilele a doi conaționali în vârstă de 39 și respectiv 45 de ani.

Țigări nedeclarate au fost descoperite și pe aeroportul din Capitală, pe acest caz fiind documentat un tânăr în vârstă de 23 de ani. În cadrul efectuării controlului bagajelor de mână ale pasagerilor cursei Chișinău – Londra, vameșii, cu ajutorul câinelui antitabac Mark, au depistat în valiza acestuia 6 500 de țigarete ”Marlboro” şi “Bond”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Cel de-al patrulea caz a fost consemnat la postul vamal Cahul, unde vameșii au găsit tăinuite în portbagajul unui autoturism 2 600 de ţigarete marca “Kent” cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.  Produsele de tutungerie aparțineau unui cetățean al României în vârstă de 47 de ani.

Conform procedurii, autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi atrași la răspundere conform legislației în vigoare, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus