Trimite e-mail | Printeaza
Social
16.11.2016

Guvernul va acorda un ajutor de 100 de mii de lei familiei pompierului căzut la datorie

În debutul ședinței Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul Pavel Filip și-a exprimat regretul pentru trecerea în neființă a pompierului Ivan Nogailîc, care a dece­dat în tim­pul stingerii incen­di­u­lui de pe stra­da Uzi­ne­lor din municipiul Chi­și­nău. De asemenea, șeful Executivului a cerut Ministerului Afacerilor Interne să grăbească procedura de oferire a ajutorului de 100 de mii de lei, acordat din partea Guvernului, pentru familia pompierului decedat, precum și alocarea a câte 10 mii de lei pentru șase pompieri care au avut de suferit în timpul incendiului.
 
“Aş vrea încă odată să îmi exprim tot regretul pentru decesul pompierului care a căzut în misiunea de stingere a incendiului la depozitul de pe strada Uzinelor din Capitală. Acest băiat s-a comportat ca un adevărat erou și noi avem datoria morală să ne onorăm eroii”, a spus Premierul.
 
Totodată, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat autorităților responsabile să investigheze cauzele izbucnirii incendiului pentru a stabili cine se face responsabil de acest incident tragic.
 
“Vreau să facem o analiză foarte profundă a lucrurilor care s-au întâmplat, de ce a izbucnit incendiul, care au fost cauzele acestuia, dar este foarte important să facem şi concluziile necesare. Să vedem cine a fost responsabil, cine a oferit autorizarea antiincendiară şi posibilitatea ca acest depozit să activeze. Să nu uităm că această anchetă este și o obligație morală față de pompierul decedat”, a conchis Pavel Filip.
 
Premierul a spus că eroul Ion Noga­i­lîc, căzut la datorie, va fi deco­rat post-mortem cu cea mai îna­l­tă dis­tinc­ție de stat pen­tru mili­ta­ri, Ordinul Ștefan cel Mare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus