Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.11.2016

Octavian Calmîc s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Stepan Kubiv

Relațiile comercial-economice dintre Republica Moldova și Ucraina, precum și perspectivele dezvoltării acestora în viitor au fost discutate astăzi la Chișinău de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu prim-viceprim-ministrul Ucrainei, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului, Stepan Kubiv.
 
În cadrul întrevederii, Octavian Calmîc și Stepan Kubiv  au abordat problemele relațiilor comercial-economice dintre două state pe toate dimensiunile, menționând că la moment nu este utilizat tot potențialul de dezvoltare ale acestora. În context, cei doi vicepremieri au convenit asupra inițierii unor proiecte comune în diferite domenii, inclusiv transporturi, infrastructură, sectorul agroalimentar și cel energetic, mediu, etc.
 
Interlocutorii și-au exprimat angajamentul reciproc al autorităților de la Chișinău și Kiev pentru respectarea necondiționată a regimului de liber schimb între cele două țări, avânt la bază atât legislația națională, cât și angajamentele asumate de ambele state în cadrul diferitor organisme internaționale, inclusiv Organizația Mondială a Comerțului.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Octavian Calmîc și Stepan Kubiv au făcut un schimb de opinii și privind experiența implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, semnat de ambele state, precum și realizarea practică a prevederilor Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător  (DCFTA) de autoritățile de la Chișinău și Kiev. Interlocutorii au abordat și problematica măsurilor restrictive aplicate de Federația Rusă privind livrarea mărfurilor ucrainene și moldovenești pe piața sa, precum și problemele de tranzit prin teritoriul Rusiei a mărfurilor exportate spre alte state de pe continentul asiatic.
Imagini

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus