Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.11.2016

Pînă la ora 19.00 au votat peste 1,542 mln cetățeni, ceea ce constituie 51 %

Pînă la ora 19.00 au votat  peste 1,542 mln cetățeni, ceea ce constituie 51 %

Potrivit CEC, circumscripția unde s-a înregistrat cea mai înaltă prezență la urne este mun. Chișinău (55%), cea mai scăzută fiind în raionul Cantemir (39%).

Cei mai mulți alegători au votat în localitatea s. Pocrovca, rn. Dondușeni (84%), cei mai puțini și-au exercitat dreptul la vot în s. Caracușenii Vechi, rn. Briceni.
În cazul mun. Chișinău:
Sectorul Botanica  - 56%
Sectorul Buiucani – 56%
Sectorul Centru – 56 %
Sectorul Ciocana – mai puțin de  56 %
Sectorul Rîșcani – mai puțin de 56 %

O participare activă a alegătorilor se atestă în secțiile de votare deschise peste hotare. Astfel, țările care înregistrează o participare mai activă sunt:
Republica Italiană (43000)
România (14331)
Republica Franceză (9243)
Federația Rusă (8332)

Referitor la situația din secțiile de votare deschise peste hotare, ținem să vă comunicăm că, potrivit informațiilor deținute, către această oră au fost au fost epuizate cele 3000 de buletine de vot distribuite pentru secțiile de votare din:
s. Cotiujenii Mari, rn. Șoldănești
nr. 1/355 din or. Bologna, Republica Italiană
nr. 1/389 din or. București, România
nr. 1/347 or. Paris, Republica Franceză
or. Moskova, Federația Rusă

Așa cum am informat în cazul secției de votare din Stratford, Londra, și în aceste situații, funcționarii electorali au întreprins toate măsurile de comunicare în vederea redirecționării cetățenilor pentru a-și exercita dreptul de vot la cele mai apropiate secții de votare, unde a fost posibil.

Totodată, ținem să vă informăm că legislația electorală, prevede că în timpul  rezervat votării se interzice de a închide localul de votare  şi de a suspenda votarea, cu excepţia cazurilor de dezordine  în masă, de calamităţi naturale, de alte circumstanţe neprevăzute, care îi pun pe alegători în pericol sau fac imposibilă efectuarea votării. Abia după expirarea timpului rezervat votării, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare anunţă încheierea votării şi dispune închiderea secţiei de votare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus