Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.11.2016

Pavel Filip cere investigarea cauzelor incendiului produs astăzi în municipiul Chişinău

Pavel Filip cere investigarea cauzelor incendiului produs astăzi în municipiul Chişinău

Premierul Pavel Filip a convocat autorităţile responsabile într-o şedinţă de urgenţă la Guvern, urmare a incendiului de proporţii izbucnit la un depozit de pe str. Uzinelor, nr.9 din municipiul Chişinău, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Conform informaţiilor prezentate de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, apelul de urgenţă a fost recepţionat la ora 10.00, în dimineaţa zilei de 11 noiembrie. Ulterior, s-a stabilit că incendiul este la un depozit de la etajul 4 al clădirii, unde sunt depozitate mărfuri de uz casnic, iar suprafaţa afectată este de aproximativ o mie de metri pătraţi. În urma intervenţiilor au fost salvate trei persoane şi au avut de suferit opt pompieri, dintre care cinci sunt internaţi în spital, iar unul a decedat. Totodată, a fost internată şi o persoană civilă, care se află acum în stare gravă. În lucrările de localizare a focarului sunt implicate 11 autospeciale, 5 scări auto şi 110 pompieri.
 
Prim-ministrul a cerut organelor de intervenţie să întreprindă şi în continuare toate măsurile necesare pentru a localiza incendiul şi a elimina consecinţele acestuia. În acelaşi timp, Pavel Filip a solicitat Ministerului Sănătăţii să asigure ajutorul necesar celor care au avut suferit, iar Procuraturii municipiului Chişinău să investigheze toate aspectele, pentru a stabili circumstanţele cazului dat.
 
Totodată, Premierul a cerut Cancelariei de Stat să fie îndeplinite procedurile necesare pentru a propune decorarea postmortem a pompierului decedat, Sergentul major Ivan Nogailîc, dar şi a acorda ajutor financiar familiei acestuia. „Cu mare durere am aflat vestea despre pierderea unui pompier. Transmit condoleanţe familiei îndurerate, apropiaţilor, rudelor, prietenilor acestuia”, a spus Pavel Filip.
 
În acelaşi timp, şeful Executivului a solicitat Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale să analizeze modul cum s-a reacţionat în această situaţie de urgenţă, pentru a depista dacă au exista probleme în organizare. „Vreau să-mi prezentați cât mai urgent o anchetă amplă, pornind de la cauzele care au provocat acest incendiu, inclusiv cine a inspectat acest obiect ultima dată şi a eliberat autorizaţia privind securitatea anti-incendiară”, a accentuat Pavel Filip.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus