Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.11.2016

ANRE Moldova a aderat la Consiliul Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei

Consiliul Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei a admis Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în calitate de membru cu statut de observator, începînd cu data de 1 ianuarie 2017.

ANRE este ultima autoritate de reglementare din cadrul Comunității Energetice care aderă la CEER în anul 2016.
În cuvîntul de salut pentru ANRE, Președintele CEER, Lord Mogg a spus:

“ Anul 2016 a fost o etapă importantă pentru Moldova care a adoptat legi noi cu privire la energia electrică și gazele naturale. Le spunem bun venit ANRE Moldova în cadrul CERR și îi asigurăm că îi vom ajuta să implementeze cerințele celui de-al treilea pachet energetic. Participarea ANRE Moldova în cadrul CEER va fi un beneficiu mutual pentru ambele părți. Vom lucra împreună pentru o mai buna integrare a piețelor energetice în toată Europa și în regiunile din imediata vecinătate.”

“ Aderarea ANRE la CEER nu este ceva ce a venit de la sine. În urma acestei aderări vom beneficia de o rețea de colegi reglementatori în domeniul energetic care sunt dispuși și capabili să împărtășească experiența lor în ceea ce privește implementarea legilor din domeniul energetic în statele europene cît și cele mai bune practici de instruire a personalului nostru”, a menționat directorul ANRE, Sergiu Ciobanu.

CEER servește drept platformă de reglementare în domeniul energetic, atît în cadrul statelor membre UE, cît și în afara Uniunii Europene. Viziunea CEER cuprinde tările cheie de tranzit și tările din vecinătatea UE, care întrețin relații de cooperare în domeniul energetic și de reglementare, relații care corespund cu dimensiunea externă a conceptului de “Uniune Energetică”

CEER întrunește 34 de autorități de reglementare naționali din țările membre UE, AELS, tările candidate UE și statele membre din cadrul Comunității Energetice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus