Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.11.2016

Fondul Monetar Internațional a aprobat programul cu Republica Moldova pe o perioadă de trei ani

Fondul Monetar Internațional a aprobat programul cu Republica Moldova pe o perioadă de trei ani

Consiliul director al Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, programul cu Republica Moldova pe o perioadă de trei ani, a anunțat într-un comunicat președintele parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu.

Am ieșit din criză. Ne îndreptăm spre o perioadă de stabilizare economică, după cea politică, spre un cadru propice pentru a dezvolta țara și a creste bunăstarea oamenilor.

De acum înainte trebuie să asigurăm o creșterea economică pentru zeci de ani, renunțând la practica supraviețuirii de la un an la altul.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care acasă și peste hotare au încredere în Republica Moldova, tuturor care au crezut și cred că avem capacitatea de a lua niște angajamente și de a le respecta. Pe cei care încă nu cred asta, îi vom convinge în timp prin acțiuni.

După decizia de astăzi a Fondului Monetar Internațional va crește credibilitatea noastră în fața investitorilor și partenerilor internaționali. Nivelul ridicat de transparență și evaluarea independentă a progreselor înregistrate în următoarea perioada, va facilita realizarea angajamentelor asumate de autorități în fața propriilor cetățeni. Angajamente care înseamnă până la urmă un nivel de trai decent, oportunități de dezvoltare și o viața demnă pentru fiecare locuitor al țării noastre”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus