Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.11.2016

Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu vicepreședintele Băncii Mondiale

Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu vicepreședintele Băncii Mondiale

Banca Mondială salută realizările Guvernului Republicii Moldova în procesul de stabilizare a situației social-economice și financiar-bancare în țară și este disponibilă de a susține reformele autorităților de la Chișinău pe toate dimensiunile, in special în domeniul reformei administrației publice, sectorul energetic, cel al infrastructurii calității, etc. Declarația a fost făcută astăzi de vicepreședintele Băncii Mondiale (BM) pentru Europa și Asia Centrală, Cyril E. Muller, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei.
 
Vicepreședintele Băncii Mondiale a apreciat eforturile autorităților naționale în promovarea reformelor din sistemul energetic, în special a proiectelor de interconexiune, prin intermediul României, cu sistemul energetic comunitar, menționând că Banca Mondială va susține realizarea acestor atât a acestor, cât și altor obiective din domeniul dat.
 
Oficialul Băncii Mondiale a mai specificat că instituția pe care o reprezintă va susține autoritățile Republicii Moldova și în realizarea altor programe și strategii de reformare și modernizare a economiei naționale, care au la bază obiective bine determinate și calculate sub toate aspectele. Cyril E. Muller a spus de eficiența realizării obiectivelor asumate de autoritățile naționale se va ține cont și la elaborarea următoarei Strategii de Parteneriat de Țară a Băncii Mondiale 2017-2020 cu Republica Moldova.
 
În context, viceprim-ministrul Octavian Calmîc, a menționat că Banca Mondială este un partener strategic al Republicii Moldova și cu suportul acestei instituții au fost realizate sau se află în proces de implementare un șir de proiecte extrem de importante pentru țara noastră. În special, ministrul Economiei a evidențiat proiectele de interconexiune a sistemelor de transport a energiei electrice și gaze naturale ale Republicii Moldova și România, modernizare a sistemelor termoelectrice din municipiile Bălți și Chișinău, politicilor de dezvoltare în domeniul competitivității, mediului de afaceri, etc.
 
Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind eforturile comune în implementarea proiectului CEP II a Băncii Mondiale privind consolidarea capacităților instituționale și eficientizarea activității Organizației  pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).
 
La moment, Banca Mondială participă la implementarea în Republica Moldova a 10 proiecte în valoare de peste 365 milioane de USD, a anunțat Ministerul Economiei din Republica Moldova, într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus