Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.11.2016

Tot mai multe companii din China vor să investească în Republica Moldova

Tot mai multe companii din China vor să investească în Republica Moldova

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a avut miercuri, 2 noiembrie, o întrevedere cu reprezentanții unei corporații chineze, specializate în construcția drumurilor. În cadrul discuțiilor, Iurie Chirinciuc le-a prezentat oamenilor de afaceri care sunt cele mai importante proiecte din cadrul MTID ce necesită a fi dezvoltate.

Construcția autostrăzii Ungheni-Chișinău-Odesa, pe teritoriul Republicii Moldova, care va avea o lungime de aproximativ 220 de kilometri și o lățime de patru benzi. Construcția căreia presupune mijloace financiare de peste 0,5 miliarde de dolari.

Un alt proiect este reconstrucția șoselei de centură a municipiului Chișinău. Acum, aici au loc lucrări de construcție pe o porțiune de șapte kilometri, care leagă șoseaua Balcani de oralul Ialoveni. Dar, urmează a fi construite sectoare de drum de la zero, dar și renovarea altora. Acest proiect va costa 200 de milioane de euro.

Potrivit MTID, oficialii chinezi s-au arătat impresionați să încheie un parteneriat public-privat pentru reparația drumurilor menționate mai sus. Ministrul transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirnciuc i-a îndemnat pe agenții economic să participe la licitațiile de selectare a agenților economici care vor efectua studiile de fezabilitate, dar și de reparație a traseelor. Mai mult, oficialul s-a arătat mulțumit că tot mai multe companii internaționale, cu o bogată experiență  în construcții vor să investească în dezvoltarea infrastructurii din Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus