Trimite e-mail | Printeaza
Social
02.11.2016

Guvernul a aprobat noi reglementări privind acordarea asistenţei sociale

Guvernul a aprobat noi reglementări privind acordarea asistenţei sociale

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale Asistență Socială. Instituția își va desfășura activitatea în calitate de autoritate responsabilă de optimizarea și eficientizarea sistemului de protecție socială din Republica Moldova.
 
În activitatea sa, Agenția va coordona și monitoriza calitatea serviciilor de asistență socială oferită cetăţenilor, va examina cererile și reclamațiile recepţionate și va fortifica capacitățile profesionale ale personalului din acest domeniu. Potrivit documentului, structura va avea 19 angajaţi, care vor fi identificaţi din cadrul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.
 
De asemenea, Agenția se va preocupa de elaborarea cadrului metodologic pentru implementarea unitară a legislației în domeniul asistenței sociale și va gestiona activitatea instituțiilor de asistență socială și de reabilitare în care Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei are statut de fondator.
 
Tot astăzi, Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la condițiile de stabilire a modului de calcul și de plată a indemnizației de paternitate. Scopul deciziei constă în asigurarea cadrului normativ pentru garantarea dreptului la o asistență financiară tatălui, pentru îngrijirea copilului nou-născut, în conformitate cu prevederile art.124 din Codul muncii, care stabilește că tatăl copilului nou-născut beneficiază de un concediu de 14 zile, pentru a asigura participarea acestuia la îngrijirea copilului, anunță un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus