Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-10-27/republica-moldova-a-avansat-in-raportul-doing-business-editzia-2017-45973.html
Data: Oct 27, 2016 (20:14)

Republica Moldova a avansat în raportul Doing Business, ediţia 2017

Republica Moldova şi-a îmbunătăţit poziţia în raportul Doing Business. În ediţia anului 2017 ţara noastră s-a clasat pe locul 44 din 190 de țări, avansând cu trei poziții față de situația din 2016. Clasamentul a fost realizat luându-se în calcul reformele implementate până la finele lunii iunie a.c..
 
De menţionat că, pe platforma Consiliului Economic de pe lângă Prim-ministru, se lucrează pentru îmbunătățirea indicatorilor Republicii Moldova în raportul Doing Business. Fiecare poziţie urmează să fie discutată cu autoritățile responsabile de domeniile de reglementare, respondenții Doing Business și comunitatea de afaceri, pentru a se stabili măsurile ce urmează a fi întreprinse. În acelaşi timp, se analizează posibilitatea implicării unei echipe de asistență din partea Doing Business pentru identificarea oportunităților de reforme în Republica Moldova, în baza celor mai bune practici internaționale.
 
Ţările din regiune, la fel, au înregistrat o îmbunătăţire a poziţiilor în raportul Doing Business. Astfel, România s-a clasat pe poziţia 36, Belarus – 37, Federaţia Rusă – 40, Ucraina – 80. Conform clasamentului, cele mai bune condiţii pentru dezvoltarea afacerilor sunt în Noua Zeelandă, Singapore şi Danemarca, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.