Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-10-27/andrei-galbur-va-efectua-o-vizita-de-lucru-la-riga-in-contextul-participarii-la-conferintza-anuala-d-45970.html
Data: Oct 27, 2016 (20:06)

Andrei Galbur va efectua o vizită de lucru la Riga, în contextul participării la Conferinţa anuală de la Riga 2016

Viceprim-ministrul Andrei Galbur va efectua o vizită de lucru la Riga, în contextul participării la Conferinţa anuală de la Riga 2016Viceprim-ministrul Andrei Galbur va efectua o vizită de lucru la Riga, în contextul participării la Conferinţa anuală de la Riga 2016.

În perioada 27-29 octombrie curent, Viceprim-ministrul, Ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova Andrei Galbur, va efectua o vizită de lucru în Republica Letonia.

La invitaţia Ministrului afacerilor externe al Republicii Letonia Edgars Rinkevics, șeful diplomației moldovenești va participa la Conferința anuală de la Riga, în calitate de oaspete de onoare, unde va vorbi despre aşteptările privind dinamizarea Parteneriatului Estic.

Agenda vizitei va include întrevederi bilaterale cu Președintele Parlamentului Republicii Letonia Ināra Mūrniece, Prim-ministrul Māris Kučinskis, cu omologul leton Edgars Rinkēvičs și cel lituanian Linas Linkevicius.

Potrivit MAEIE, conferința de la Riga este un eveniment care întrunește înalţi oficiali în materie de politică externă și apărare, academicieni, jurnaliști și reprezentanți ai mediului de afaceri. Este deja o tradiţie ca în fiecare an, începând cu 2006, capitala Letoniei să găzduiască acest forum care propune spre discuție și evaluare problemele care afectează comunitatea transatlantică.