Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.10.2016

La Praga s-a întrunit Comisia moldo-cehă pentru cooperare economică

La Praga s-a întrunit Comisia moldo-cehă pentru cooperare economică

La Praga se desfășoară cea de-a II ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe pentru cooperare economică, prezidată din partea Republicii Moldova de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, iar din partea Republicii Cehia de viceministrul Comerțului și Industriei, Vladimir Bartl.
 
În cadrul ședinței vor fi discutate aspectele cooperării comercial-economice dintre două state, posibilitățile extinderii acestora, precum și inițierea unor proiecte investiționale bilaterale în agricultură și dezvoltarea rurală, siguranța alimentelor, mediu, industrie, turism, transport și infrastructură, dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, standardizare și metrologie, sectorul energetic, etc.
 
La Praga este organizat și un Forum de Afaceri moldo-ceh, unde vor participa reprezentanții mediului de afaceri din ambele state. În cadrul reuniunii vor fi prezentate oportunitățile investiționale din ambele țări, istoriile de succes cu participarea companiilor din Republica Moldova și Cehia, etc.
 
În Cehia, viceministrul Vitalie Iurcu va avea un șir de întrevederi cu oficialii cehi în cadrul cărora va fi discutată posibilitatea stabilirii relațiilor de parteneriat dintre agenții economici din cele două state.
 
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, în primele șase luni ale anului curent, volumul comerțului dintre două state a înregistrat suma de peste 40 milioane USD, cu 10,2% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut.  Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, la 1 octombrie 2016, în Republica Moldova sunt înregistrate și activează 53 întreprinderi cu capital ceh (37 cu IDNO), investițiile însumând 6 milioane de lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus