Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.10.2016

Implementarea proiectelor bilaterale, discutată la întrevederea Premierului cu Ambasadorul României la Chişinău

Implementarea proiectelor bilaterale, discutată la întrevederea Premierului cu Ambasadorul României la Chişinău

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Oficialii au discutat despre evoluţiile înregistrate în implementarea proiectelor bilaterale şi europene.
 
Premierul a mulţumit autorităţilor române pentru asistenţa oferită în modernizarea infrastructurii din Republica Moldova, precum şi pentru suportul acordat în iniţierea unor noi proiecte. „Îmi exprim convingerea că încă există potenţial neexplorat pentru amplificarea relaţiilor bilaterale în spiritul parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Ne dorim ca acest parteneriat să devină unul şi mai puternic şi suntem total angajaţi în acest sens”, a menţionat Pavel Filip.
 
La rândul său, diplomatul român a spus că este important ca cele două state să-şi coordoneze priorităţile strategice de dezvoltare, astfel încât să fie bugetaţi banii necesari şi să fie asigurate condiţii optime pentru implementarea proiectelor bilaterale. Totodată, Daniel Ioniță a menţionat că România susţine parcursul european al Republicii Moldova şi va acorda în continuare suportul necesar pentru realizarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.
 
Un subiect important al dialogului a fost construcţia gazoductului Iași-Ungheni, care are ca scop diversificarea pieţei energetice a ţării noastre. În context, Premierul Pavel Filip a apreciat decizia Guvernului de la București de a acorda Republicii Moldova finanțare nerambursabilă, în sumă de 550 mii de euro, pentru elaborarea proiectului tehnic detaliat privind extinderea lucrărilor de construcție a gazoductului pe segmentul Ungheni – Chișinău.
 
De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind rezultatele obţinute în cadrul Programului operațional comun ”România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013”, implementarea căruia a fost prelungită de Comisia Europeană până la 31 decembrie 2016. În cadrul întrevederii, au mai fost examinate evoluţiile înregistrate în implementarea proiectelor în domeniul mediului, precum şi gradul de valorificare a asistenţei române pentru dezvoltare, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus