Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.10.2016

Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Cord Meier-Klodt

Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Cord Meier-Klodt

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut  astăzi, 11 octombrie, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, E.S. Cord Meier-Klodt, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.  
 
La întrevedere a participat şi  Ambasadorul Michael Scanlan, Şeful Misiunii OSCE în Moldova.
 
În cadrul discuţiilor oficialii au estimat situaţia curentă în procesul de negocieri, au evaluat gradul de realizare a înţelegerilor convenite, acţiunile întreprinse pentru a soluţiona cele mai stringente probleme cu care se confruntă populaţia din regiune şi, totodată, au făcut schimb de opinii cu privire la perspectivele de avansare a dialogului.
 
Referindu-se, în mod special,  la subiectele discutate în cadrul  şedinţelor de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri din partea Chişinăului şi Tiraspolului, şi a reuniunilor la nivelul grupurilor sectoriale de lucru care s-au desfăşurat pe parcursul anului curent, Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan, a evidenţiat realizările pozitive, înregistrate în domeniile ocrotirea mediului, educaţie, telecomunicaţii,  accentuând importanţa activizării interacţiunii şi la nivelul experţilor din celelalte grupuri de lucru.
 
De asemenea, Gh. Bălan a asigurat interlocutorii că, autorităţile moldoveneşti vor promova şi în continuare acţiuni concrete pentru a implementa proiecte cu impact social, menite să consolideze încrederea între cele două maluri ale Nistrului şi să îmbunătăţească situaţia social - economică a populaţiei.
 
În context, Ambasadorul Cord Meier-Klodt a îndemnat autorităţile de la Chişinău să continue eforturile direcţionate spre rezolvarea durabilă a problemelor ce figurează pe agenda negocierilor, precum şi a informat că în luna noiembrie, OSCE va demara consultările pe marginea proiectului Declaraţiei Consiliului ministerial. Cea de-a 23-ea reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE va avea loc la Hamburg, Germania, la începutul lunii decembrie curent, anunță Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus