Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.10.2016

Aproximativ 70 000 de țigarete nedeclarate au fost depistate în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați feroviar

Potrivit Serviciului Vamal, produsele de tutungerie erau disimulate în încărcătura de minereu de fier din vagonul unui tren de marfă ce venea din Ucraina.

Reținerea a fost posibilă datorită informațiilor furnizate părții române de către inspectorul postului vamal Giurgiulești din Republica Moldova, care a observat o modificare a configurației încărcăturii unui vagon a trenului ce se deplasa deja spre ieșirea din țară.

În baza informațiilor furnizate de către partea moldovenească, omologii români au recurs la efectuarea controlului fizic al compartimentului respectiv. În rezultatul verificărilor, au fost descoperiți trei saci de rafie înveliţi în folie neagră de plastic, în care se afla o cantitate totală de 69 200 de ţigarete, de diferite mărci,  cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost dispusă ridicarea loturilor respective în vederea confiscării și întreprinderii măsurilor ce se impun. Cercetările pe acest caz sunt continuate de către autoritățile vamale din Republica Moldova și România în scopul stabilirii întregului spectru infracțional.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus