Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-10-05/republica-moldova-va-avea-un-sistem-de-securitate-consolidat-shi-conform-standardelor-europene-de-pr-45687.html
Data: Oct 5, 2016 (20:09)

Republica Moldova va avea un sistem de securitate consolidat şi conform standardelor europene de profil

Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, Concepţia securităţii informaţionale, care prevede o serie de măsuri privind contracararea şi prevenirea ameninţărilor apărute odată cu evoluţia rapidă a tehnologiilor.
 
Concepţia are ca scop protecţia intereselor persoanelor, a societăţii şi a statului în domeniul informaţional, precum şi asigurarea securităţii informaţionale a societăţii. Totodată, documentul asigură o abordare complexă şi eficientă a mecanismelor de prevenire şi combatere a criminalității informatice, fără a leza drepturile fundamentale ale omului.
 
De asemenea, autorităţile îşi propun să creeze un sistem de colectare şi analiză a datelor privind sursele de ameninţare la securitatea informaţională şi consecinţele acestora, să perfecţioneze sistemul de pregătire profesională a specialiştilor în domeniu, precum şi să elaboreze o serie de modificări legislative pentru a aduce legislaţia Republicii Moldova în concordanţă cu noile prevederi.
 
Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru adoptare, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.