Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.10.2016

Pavel Filip: Banca Mondială a anunțat astăzi că susține asumarea pachetului de legi de către Guvern, în special ce ține de convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență

Pavel Filip: Banca Mondială a anunțat astăzi că susține asumarea pachetului de legi de către Guvern, în special ce ține de convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență

În debutul şedinţei de azi a Executivului, Prim-ministrul a făcut apel către toți membrii Guvernului să dea dovadă de receptivitate maximă diferitelor tipuri de probleme semnalate de cetățeni. Pavel Filip a specificat dialogul este cheia soluțiilor nu atunci când unii stau în birouri, iar alții în stradă. „A sta la masă și a discuta onest unii cu alții, care sunt rezolvările concrete. Aceasta poate fi o soluție”, a precizat Premierul.
 
Pavel Filip a invitat miniștri să se implice în dialogul cu cetățenii. De foarte multe ori, soluțiile sunt foarte simple și țin de o mai bună organizare a lucrurilor. Alteori, soluțiile sunt mai complicate pentru că necesită finanțări suplimentare de la buget și atunci oamenilor trebuie să li se explice situația și să li se prezinte soluții alternative, a opinat şeful Executivului.
 
Pavel Filip a îndemnat autorităţile să nu răspundă la provocări, care apar în această perioadă electorală, ci doar la dorința onestă de a rezolva probleme serioase prin dialog.
„Sunt câteva grupări politice care doresc destabilizarea situației din țară, fiind nemulțumite de măsurile Guvernului pentru a mișca țara înainte. Ei se folosesc de oameni și de lipsa de informare corectă, îi trimit să organizeze asemenea provocări. Trebuie să facem abstracție de aceste lucruri și să încercăm, cum spuneam, să ne aplecăm asupra fondului problemelor ridicate de oameni”, a accentuat Premierul.
 
În context, Pavel Filip a informat că Banca Mondială a anunțat astăzi că susține asumarea pachetului de legi de către Guvern, în special ce ține de convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență. Deciziile respective fiind convenite și cu FMI, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus