Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.10.2016

Pavel Filip la „Moldova Business Week”: În săptămâna aceasta punem Moldova pe harta investitorilor internaţionali

Pavel Filip la „Moldova Business Week”: În săptămâna aceasta punem Moldova pe harta investitorilor internaţionali

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, la deschiderea oficială a săptămânii de afaceri în Republica Moldova, ediţia 2016, „Moldova Business Week”. Organizatorii evenimentului şi-au propus ca pe parcursul a trei zile să reunească reprezentanţii companiilor străine și autohtone, băncilor comerciale, asociațiilor de afaceri, partenerilor de dezvoltare internaționali, dar şi ai instituţiilor statului, pentru a discuta şi a identifica soluţii în vederea îmbunătăţirii climatului de afaceri în Republica Moldova.
 
Cel mai important eveniment economic al anului din ţară se desfăşoară sub înaltul patronaj al Prim-ministrului Pavel Filip. La inaugurarea forumului, şeful Guvernului a menţionat că „Moldova Business Week” este un eveniment, la care personal ține foarte mult și a insistat să fie inclus drept acțiune prioritară pe agenda Guvernului pentru anul curent. „Acest eveniment are o importanță foarte mare pentru noi. Practic, punem Moldova pe harta investitorilor internaționali, arătam că vrem afaceri serioase, investiții transparente, nu aranjamente din umbra. Este săptămâna când vom vorbi cu glas tare despre avantajele și realizările economiei noastre, dar vom și fi gata să răspundem pentru neajunsurile și eșecurile la nivel de politici și implementări. Este o săptămână în care vom face să apropiem mai multe comunități și sfere: publicul cu privatul, străinii cu autohtonii, proiecte și resurse, oportunități și riscuri, așteptări și experiențe”, a declarat Premierul.
 
Prim-ministrul a vorbit despre acţiunile Guvernului, întreprinse până în prezent, dar şi despre planurile pe care le are în viitor, pentru a asigura un mediu de afaceri atractiv, care va genera, la rândul său, venituri suplimentare la bugetul statului, atât de importante pentru realizarea obiectivului principal al guvernării - creșterea bunăstării populației.
 
Pavel Filip a opinat că în acest sens reformele trebuie să înceapă de la calitatea politicilor publice care influenţează mediul de afaceri și calitatea administrării acestor politici. „Voi depune tot efortul pentru a acredita această idee la toate autoritățile publice – agentul economic este sursa primară a bunăstării populației. De aceea, agentul economic trebuie tratat cu cea mai mare atenție și grijă”, a declarat Prim-ministrul.
 
Pavel Filip a trecut în revistă principalele acţiuni şi decizii ale Guvernului, care deja au fost luate şi urmează să fie continuate în vederea creării condiţiilor prielnice pentru dezvoltarea businessului în ţara noastră. În acest context, Premierul a menţionat activitatea Consiliului Economic, perfecţionarea cadrului legal în acest domeniu, optimizarea organelor de control, dar şi a actelor permisive pentru desfăşurarea afacerilor în Republica Moldova.
 
Premierul şi-a exprimat convingerea că „Moldova Business Week” va oferi  instituţiilor statului posibilitatea să-şi prezinte viziunea asupra dezvoltării businessului, iar reprezentanţilor mediului de afaceri să-şi îmbogăţească cunoştinţele despre oportunităţile economice şi investiţionale în Republica Moldova, precum şi să realizeze un schimb de opinii în vederea îmbunătățirii mediului de afaceri în ţara noastră.
 
Cea de-a III-a ediţie a forumului economic „Moldova Business Week” se desfăşoară în perioada 4-7 octombrie 2016, reprezentând un complex de evenimente, organizate la Chişinău dar şi în alte localităţi din tara, la care şi-au anunţat participarea peste 300 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Republica Moldova și din peste zece state ale lumii, anunță un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus