Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.10.2016

Marți, la Chișinău, începe cel mai mare eveniment economic al anului – ”Moldova Business Week 2016”

Marți, la Chișinău, începe cel mai mare eveniment economic al anului – ”Moldova Business Week 2016”

”Moldova Business Week 2016” (MBW) reprezintă un complex de evenimente orientate spre promovarea imaginii țării peste hotare, precum și stimularea atragerii investițiilor străine în economia națională. Totodată, evenimentul are drept scop ameliorarea climatului investițional, dezvoltarea parteneriatelor dintre companiile autohtone și cele străine, sporirea competitivității, etc.
 
Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul unei conferințe de presă, cu ocazia desfășurării în perioada 4 – 7 octombrie curent a celei de-a III-a ediții a Forumului ”Moldova Business Week 2016”.
 
Potrivit  ministrului Economiei, scopul evenimentului constă în identificarea de noi instrumente de politici investiționale și promovare a exporturilor, promovarea măsurilor stimulatorii pentru mediul de afaceri, care au fost adoptate de Parlament și Guvern pe parcursul anului 2016, etc. ”Avem mesaje și pentru investitorii străini, prin care dorim să-i convingem că cadrul juridic din Republica Moldova este unul atractiv pentru lansarea a noi platforme industriale sau de alt gen în țara noastră”, a punctat Octavian Calmîc.
 
Viceprim-ministrul a mai subliniat că în cadrul MBW Ministerul Economiei va pune în discuție crearea Comitetului Național de Facilitare a Comerțului, în conformitate cu angajamentele față de Organizația Mondială a Comerțului, panelul de discuții fiind organizat cu sprijinul Corporației Financiare Internaționale (IFC), iar împreună cu Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale vor fi prezentate oportunitățile de finanțare pentru sporirea competitivității la export a întreprinderilor moldovenești.
 
”Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) a elaborat și va prezenta în premieră un top al celor mai mari firme și al celor mai mari exportatori cu capital privat moldovenesc, precum și evoluția acestora în ultimii ani. În cadrul Conferinței AOAM „Antreprenorii Moldovei – capitalul privat moldovenesc” vor fi puse în discuție relația între capitalul privat moldovenesc şi investitorii străini, măsurile de creștere a productivității și condițiile din mediul de business ce necesită a fi îmbunătățite de către autoritățile publice locale pentru impulsionarea dezvoltării capitalului privat moldovenesc”, a spus ministrul Economiei.
 
În cadrul MBW, Organizația pentru Dezvoltarea IMM-urilor (ODIMM) va lansa „Proiectul femei în afaceri” și va organiza, pe data de 5 octombrie, Ziua ușilor deschise la Incubatoarele de afaceri din țară, iar Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova va organiza, joi, 6 octombrie, un eveniment de brokeraj pentru companii ce vor să-și găsească parteneri de afaceri cu numele „Moldova industry brokerage event 2016” în cadrul Enterprise Europe Network.
 
Agenda integrală a evenimentului poate fi găsită pe www.moldovabusinessweek.md
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, pentru participarea la eveniment s-au înregistrat peste 300 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova și din peste 10 state ale lumii, inclusiv România, Italia, Ucraina, Turcia, Belarus, Qatar, China, Ungaria, Kazahstan, Letonia, Lituania, Federația Rusă, etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus